Chantal Verkade vertelt waarom zij zich inzet voor People Care

In 2007 ben ik moeder geworden van mijn bijzondere zoon. Een prachtig mannetje met speciale behoeftes omdat hij niet gezond geboren werd. Hij is zowel lichamelijk als geestelijk beperkt. 

Als je moeder wordt, verandert er sowieso heel veel in je leven. Je hebt ineens de volledige verantwoordelijkheid voor een kind. Op het moment dat je kind niet gezond is en beperkingen heeft, komt er ontzettend veel op je af. Je hebt veel angsten en zorgen, zorgen in je hoofd en zorgen rondom en over je kind. In mijn geval was er niemand vanuit de hulpverlening die mij precies de weg kon wijzen hoe ik dingen moest aanpakken en ook qua psychische ondersteuning werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. Dat maakte mij een hele kwetsbare ouder van een kind met speciale behoeftes. Ik heb mijn eigen weg hierin moeten vinden. Dat kostte mij ongelofelijk veel energie en nog meer zorgen. Ook zag ik dat de kwaliteit in zorg en begeleiding op zoveel punten echt veel beter kan.

Hier wilde ik iets mee doen. Ik volgde de hbo-opleiding specifieke doelgroepen. Daarna wilde ik meer weten over het gedrag van mensen en volgde de hbo-studie klinische psychologie 1 en 2 en de bachelor opleiding psychosociaal counseling. De onzekerheden en kwetsbaarheden die ik zelf meemaakte, zet ik nu om in kracht, kwaliteit en ervaring om andere mensen  te helpen in vergelijkbare omstandigheden. Want ik vind dat iedereen hulp en ondersteuning verdient van goede kwaliteit!
Met People Care willen wij ons onderscheiden. Door kwetsbare medemensen het leven iets gemakkelijker te maken met de juiste professionele hulp en begeleiding op maat.

Chantal